Асфалтиране на улици и изграждане на нови междублокови пространства са включени в Строителната програма на Община Казанлък

   

Общинските съветници Ваня Шопова и Теодора Георгиева проведоха множество срещи с граждани по повод Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2015 година. Те посетиха някои от местата, където се предвиждат ремонтни дейности и запознаха гражданите с  конкретните проекти.

„През първата година от мандата на кмета Галина Стоянова, общината преасфалтира основни булеварди, след това продължи с връзки между тях, с цел извеждане на движението по обходни маршрути. Две такива улици, които извеждат движението по обходен маршрут, които ще се преасфалтират тази година, са  улиците „Лев Толстой“ /до ул. „Кенали“/ и „Хаджи Димитър“ /от бул. „Александър Батенберг“ до ул. „Лев Толстой“/. В близост до живеещите на тези улици ще бъдат изградени и две нови междублокови пространства на ул „Тракия“ 6 и „Хината“. Също така ще продължи  преасфалтирането на бул. „Никола Петков“ със средства от Агенция „Пътна инфраструктура“, като ремонтът  ще започне, след като „ВиК“ извърши подмяна на водопровода, който минава под булеварда“ – обясниха общинските съветници.

Гражданите се включиха активно в срещите, като направиха и конкретни  предложения, които да се вземат предвид при изпълнение на проектите.

През 2015 г. за ремонт и преасфалтиране в Инвестиционната програма са заложени около 90 хил. кв.м улична площ на територията на община Казанлък. Предвидени са още редица обекти като изграждане на кръгово движение до хипермаркет „Билла“; преасфалтиране на улица „Стара планина“  в участъка от улица „Александър Стамболийски“ до ул. „Пушкин“ – 3 600 кв.м, преасфалтиране на улица „Стефан Караджа“ в участъка от „23 Пехотен Шипченски полк“ до „Генерал Столетов“ – 4400 кв. м, цялостно преасфалтиране на улица „Тимок“ – 1025 кв. м, преасфалтиране на ул. „6-ти септември“ – 1000 кв.м.

Предстоят ремонтни дейности и облагородяване на междублокови  пространства между улиците „Братя Бъкстон“, „Тюлбенска“ и „Емануил  Манолов“ и   между блоковете 1, 4 и 5 в квартал „Васил Левски“. Ще бъдат реконструирани и светофарните уредби на две кръстовища – на кръстовището на „23 ПШП“ и ул. „Александър Стамболийски“ и  на кръстовището на „23 Пехотен Шипченски полк“ и ул. „Пушкин“.

Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com