Свържете се с нас

Казанлък

Астропрогноза: До 15:20ч денят е неудачен, да не се започват нови дела

Published

on

Растяща Луна (до 26 август) – тази фаза благоприятно влияе върху самочувствието и настроението на хората. В този период се препоръчва да се започват нови дела, но да се обръща внимание на препоръките на лунния ден и празният ход на Луната. Увеличава се жизнената енергия. Може да се укрепва имунната система.

Препоръчва се профилактично лечение – прием на витамини, хранителни добавки. Благоприятно е за процедури подхранващи кожата, ноктите, косата. В това време нашият организъм жадно поглъща всичко, което попадне в него. Затова е нужно да се следи за храненето – то трябва да бъде пълноценно и качествено.

Освен при растяща Луна, също и поради ретроградният Марс (до 28 август) не се препоръчват хирургични операции. Рискувате твърде много да има усложнения. Раните зарастват по-трудно и белезите остават по-дълбоки и грозни. При животоспасяващи и спешни операции тези правила не се вземат под внимание.  Също така не се препоръчва да се вадят зъби, особено от 20 до 23 август включително, когато Луната преминава през знаците Стрелец и Козирог. След това от 26 август започва пълнолуние и също е опасно. По това време има силни кръвотечения, получават се кръвоизливи.

Луната е в знак Стрелец до 07:02ч на 21 август.

Подходящо време за решение на административни и правови въпроси. Препоръчва се да не се вземат важни кардинални решения. Сега хората са настроени идеалистично и философски. Социалния и обществения живот се активизират. Лесно се възприема всякаква информация. Добре е не само да се получават нови знания, но и да се предават знания и опит на другите. Засилва се склонността да се търси справедливост и да се търси правото. Да се избягват проявите на прекомерен оптимизъм и гордост. Засилва се стремежът към признание, желанието да се блесне пред другите със знания, умения. Ограниченията се понасят трудно. Подхожда за закупуване на парфюми с аромати от източния пазар, ванилия, карамфил, амбра, също и наситени плодово-цветни аромати.

Добре се поддава лечението на белите дробове. Не натоварвайте черния дроб с алкохол и мазна храна.  Не трябва да се ядат ябълки, може да предизвикат разстройство на стомаха. Уязвими са черен дроб, жлъчка, бедрата, седалищният нерв.

Доминиращ е 9 лунен ден от 15:20ч на 19 август до 16:17ч на 20 август.

Счита се за първия критичен ден от лунния цикъл. Опасен ден носещ самозаблуди, измами. Не особено удачен. Хората сега са много емоционални. Нежелателно е да се създава напрежение. Ако вътрешното състояние се наруши, желателно е малко време да се прекара в резонансна обстановка: след пребиваването сред много хора, останете в тясно общуване или уединение. Мъчете се да прогоните от себе си тревогите, страховете и мрачните мисли. Желанията и помислите трябва да са чисти. Не започвайте спорове. Безсмислено е сега да настоявате на своето. За съхранение на стабилността е важно да не се дават необмислени обещания и да не се правят прибързани изводи.

Неблагоприятен ден за започване на нови дела. Продължавайте да се занимавате с това, което вече сте започнали. Ако днес ви цъфне кактус, това предсказва добро. Ако сте сънували лоши сънища, кошмари, това са лоши знаци. Най-силно предупреждение за наближаващи проблеми е да разлеете мляко или счупено огледало.

На равнището на тялото денят е свързан с гърдите. Не е добър признак, ако ви болят гърдите, ребрата. Междуребрената невралгия е знак за емоционална неуравновесеност. При много хора днес се обострят болестите на сърцето. Да внимават хората със стенокардия. Психиката този ден се претоварва от нерешените проблеми и комплексите. Засилват се фобиите. Добре е да се въздържате от сексуални отношения.

10 лунен от 16:17ч на 20 август до 17:00ч на 21 август. Символ на деня е фонтан.

Денят е подходящ за активен отдих. Излишната енергия я отправяйте в нужното русло за добри и съзидателни дела. Благоприятно е за всякакви начинания. Засилва се интуицията и може на подсъзнателно равнище да търсите отговори на въпроси, които ви интересуват.

Денят е неразривно свързан със семейните връзки и кръвното родство.  В човек се включва кармичната памет. Всичко, което е свързано със семейството сега е удачно. Може да навестите роднини, да ги съберете на вечеря, да гледате семейни клипчета, снимки. Семейните хора преживяват този ден благоприятно, но на тези, които са сами им е по-тежко. При тях може да се засили чувството за тревожност и тъга.

Сега е време само за прояви на любов. Подходящо време за секс, но без да експериментирате, само в класически вариант.(след 16:17ч)

Подстрижка – Препоръчва се да отложите подстрижката и боядисване на косите през целия ден. Може да се появят нови заболявания скоро. Прически можете да си правите всякакви и да разчесвате косите по-често. Това ще засили притока на космическата енергия и ще подобри вашето самочувствие.

Днес е 3 слънчев ден – подходящо е за енергийно изчистване чрез четене на молитви и мантри. Стремете се към творческо проявление и може да ви посетят озарения и открития. Парите получени в този ден се считат за благи. Полезно е да се занимавате с домашни дела и да помагате на близките си. Не трябва да се сквернослови и да се богохулства.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

 

Продължете с четенето

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com