“Арсенал” започна работа със засилени противоепидемични мерки за хилядите работници

   

С изключително засилени противоепидемични мерки днес работниците в оръжейния завод „Арсенал“ започнаха работа. Заради опасността от заразяване с Covid-19 предприятията в Мъглиж и Казанлък бяха затворени за две седмици, а ръководството на оръжейницата обяви, че поради намалените поръчки ще съкрати 2 хиляди от общо 9-те хиляди работници.

Първите смени днес бяха посрещнати с термовизионни камери на петте портала на заводите в Казанлък и Мъглиж.
При наличие на по- висока от нормалната температура, работникът няма да се допуска на територията на завода, а ще изчака консултация и свързване с личен лекар или друг консултиращ орган в специално изградени стаи- изолатори. На входно-изходните портали на дружеството са маркирани с цветни ленти и съответните линии за социална дистанция, която работещите следва да спазват при преминаване през тях, обясни директорът на Арсенал Николай Ибушев. Той допълни, че предприятието е осигурило хиляди защитни маски, както и индивидуални гелове за дезинфекция на абсолютно всички работници.  

Маските и дезинфектантите се правят в цеховете на оръжейницата.Служителите получават специални инструкции и указания за нужното поведение и мерки, които да спазват. Ще се извършва и периодична дезинфекцията на помещенията и цеховете. При специален режим ще работи и вътрешният транспорт в “Арсенал”. За целта ще има осигурен контрол по началните спирки, уточняват от предприятието.  БНР

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com