Ангел Бойнов (ГЕРБ):„Хубавите неща за Овощник тепърва предстоят.Готов съм да работя твърдо за това“

   

„Хубавите неща за с. Овощник тепърва предстоят и аз съм готов да работя твърдо ЗА това с помощта на колегите си от Община Казанлък и бъдещия Общински съвет!”, категоричен бе един от най-младите, но не и неопитен кандидат за общински съветник от ГЕРБ Ангел Бойнов. По думите му направените за периода 2011-2015 г. иновации значително са подобрили условията на живот в казанлъшкото село, като са създадени и  предпоставки за туризъм, отдих и риболов в пречистените води на река Тунджа.

„Пряко наблюдавайки случващото се през последните години в България, а в частност в община Казанлък и моето любимо село Овощник, съм изцяло обнадежден, че светлина в тунела има в лицето на политическа партия ГЕРБ. Темата, която лично мен най-силно ме докосна, е изпълнението на проекта за модернизация на Градската пречиствателна станция за отпадни води, разположена в землището на любимия Овощник. Както всички знаем, в миналото пречиствателната станция бе сред един от основните проблеми на Община Казанлък и нашето село. След поредица от граждански протести и сигнали до институциите поради проблемите, които създаваше застарялата база на станцията, Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова предприе незабавни мерки”, не скри 32-годишният кандидат за съветник Ангел Бойнов. Той припомни откриването преди около месец на модернизираната пречиствателна станция за отпадни води в рамките на „Интегриран воден проект на община Казанлък“. Тогава лично министър-председателят Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева подкрепиха и поздравиха кмета за успешния проект.

Съоръжението, разположено в района на с. Овощник, подобри не само начина на опазване на околната среда, но и качеството на ВиК услугите за 52 723 жители. Новата Градска пречиствателна станция за отпадни води е най-мащабния проект, който е изпълнявала Общината от инженерна, екологична и управленска гледна точка с инвестиция от 22,6 млн.лв.

С реконструкцията и модернизацията на Градската пречиствателна станция за отпадни води са подобрени експлоатационните съоръжения, подменено е основното електро-механично оборудване, което води до значително намаляване на разходите за енергия. В технологичната система на Станцията са включени и съоръжения за отстраняване на биогенни елементи – азот и фосфор. Подобреното качество на инженерната среда посредством новата Градска пречиствателна станция за отпадни води – Казанлък, води до повишаване качеството на живот и благосъстояние на населението, което ще се отрази върху икономическия растеж на района. „С реконструкцията и модернизацията й се реши трайно проблемът с пречистването и заустването на отпадните води на гр. Казанлък и с. Овощник”, посочи Ангел Бойнов, който призова съгражданите си: „За ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ да подкрепим листата на ГЕРБ за общински съветници, кмет на Община Казанлък и кметове на населени места! Гласувайте с бюлетина номер 19 на 25-ти октомври!”

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com