Александър Алексиев – отново отсрами българите в родния тур

   

Колоездачът от школата на Казанлък, с екипа на несебърци, както и година по-рано, е отново най-добре представилият се българин в приключилата Международна обиколка на България-север. Младият, 24-годишен бегач от Мъглиж се класира втори в крайното класиране от 68 участника и втори в надпреварата при катерачите.  В подреждането по активност Алексиев е четвърти след финала на първия етап от надпреварата, стартирала от София на 3 септември.
Призовото си класиране колоездачът ни дължи на блестящият си старт още в първия етап на съревнованието, когато финишира втори след украинеца Сергий Лагкути, който е победител в Обиколката на севера.
Последният, 3-ти етап от Свищов до Елена, вчера бе спечелен от Станимир Чолаков от българо-италианския тим Unieuro Travigiani-Hemus. В основната група бе и Александър Алексиев, осми в етапа.

Трите казанлъшки момчета, участвали в обиколката на северните градове, финишираха във втората половина на таблицата. Дебютантите в състезанието Петър Чавдаров и Онур Татар завършиха в крайното класиране с 59 и 63 място, а Иван Мухтаров е 66-ти.

Източник и снимка: Мaxbike.bg

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com