Свържете се с нас

Казанлък

Активен ден, в който могат да настъпят непредвидени събития

Published

on

Луната e знак Стрелец до 14:09ч.

Добра позиция за пътуване и изучаване на живота. Настройката на хората продължава да е идеалистична. Лесно се усвоява всяка информация. Добре е не само да се усвояват нови знания, но и да се предава опита на другите. Пазете се от проява на прекомерен оптимизъм и гордост.

Уязвими са черния дроб, бедрата, областта на таза, кръвоносната система. Старайте се да не преяждате и избягвайте твърде мазната храна, тъй като черният дроб трудно ще се справи с мазнините. В момента организмът се нуждае от белтъчини. Не се препоръчва да ходите пеша на дълги разстояния, както и да стоите дълго време прави. Не е добре да се вадят зъби и лечението им.

От 02:16 до 14:09ч Луната ще се движи на празен ход.

Не трябва да започвате нищо ново или да вземате важни решения. Сега всички усилия са обречени на неуспех или на трудности и препятствия. Може да се заемете с текущите въпроси, обичайните неща, да отделите време за духовната страна на живота, да си починете. Не купувайте скъпи и важни покупки, не подписвайте договори, не започвайте работа на ново място, не правете предложения.

В 14:09ч Луната влиза в земния знак Козирог, където ще остане до 02:53ч на 20 септември

Повишава се чувството за самоотверженост, способността да се движим към набелязаните цели без компромиси, на пряко. Не се плашете да решавате трудни задачи, но избягвайте да са семейни проблеми. Уязвими са кожата и костите, жлъчен мехур. Сериозни последствия може да има натоварването на костите, особено на коленете. Противопоказни са всички операции на зъбите и жлъчката.

Хронология на лунните дни:

8-ти лунен ден, който започва от 14:09ч на 16 септември и продължава до 15:04ч на 17 септември

Активен ден, в който могат да настъпят непредвидени събития. Ден на промените. Може да възродите старите проекти. Могат да възникнат нерешени и забравени проблеми, да напомнят за себе си стари дела, затова е важно бързо да умеете да реагирате. Не трябва да им оставяте време за развитие. Желателно е да преосмислите своя живот и да пробвате да започнете нещо от начало.

Целта на деня: вътрешно да се преобразим, да пуснем страховете си, да открием творческата си страна, да изразим своята индивидуалност.

На този ден във всеки човек „изгаря” по нещо старо и отживяло, за да заеме неговото място нещо ново. Това е ден на очистване и вътрешна трансформация. В 8-ия лунен ден може да бъде променливо настроението, защото денят е проектиран да се отървем от страховете, съмненията, негативните чувства. Метафорично „изгаряме” отвътре.

Работа: по-добре е да отложите финансови транзакции. На този ден можете да преминете на ново ниво в работата си, да станете по-продуктивни и ефективни. Това е чудесен период за творчество. Ако ви посети вдъхновението – това е добър знак. На работното място общуването да се сведе до минимум – хората могат да бъдат нервни и раздразнителни.

Препоръчва се да общувате само с приятели и близки хора. Много е важно да се избягват кавги и конфликти. В този период се препоръчва да си вземете душ или да се потопите в някой водоем. Водата днес има голяма лечебна сила. Но с огъня бъдете предпазливи – внимавайте за пожари и аварии.

Следва 9-ти лунен ден, който започва от 15:04ч на 17 септември и продължава до 15:55ч на 18 септември.

Цел на деня: да се отървем от негативите, да победим слабостите си, да открием творческата си страна.

9 лунен ден е много опасен период в лунния календар. На този ден в света цари много негативност, манипулации, измами, капани, провокации, омраза. Важно е да не се изкушавате от примамливи предложения и да не се поддавате на провокации от скандали. В хората може да се проявят най-лошите качества. Трябва да сте мъдри и да избягвате потенциално опасни ситуации. Броят на престъпленията се увеличава.

В този лунен ден трябва да бъдете търпеливи, сдържани. Сега се събуждат гордостта и суетата. Важно е да преодолеете слабостите си в себе си. Препоръчително е да прекарате вечерта у дома, в кръга на най-близките хора или в уединение. Избягвайте да се събирате в шумни компании. Важните срещи прехвърлете за друг ден. От спортни занимания също се откажете. Ако вдъхновението и творческите идеи идват при вас днес, тогава сте се справили с основните задачи на този лунен ден и енергията стремително се е издигнала нагоре.

Болестите, които започнат през деветия лунен ден, носят голяма опасност, така че трябва да бъдете внимателни и да се грижите за вашето здраве. Сега сърцето и гърдите са особено чувствителни. Не се препоръчва да се извършват операции върху тях и да се започва лечение.

Днес избягвайте подстригване.

Днес е 1 слънчев ден – Денят трябва да се посвети на работа. Счита се за делово време, когато трябва да се поемат повече отговорности. Добре е да правите планове за предстоящият слънчев месец. Ще им върви само на оптимистите. Ако се съмнявате в нещо в този ден – по-добре не го започвайте, нещата могат да се провалят.

В 1 слънчев ден е добре да се хвърлят малки монети на кръстопът, за да ви даде Бог богатство. Или да дадете нещо на първия срещнат просяк.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог

Продължете с четенето

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com