Агенцията по храните в Стара Загора с проверки за Никулден в областта

   

Засилени проверки стартира от днес ОД на БАБХ Стара Загора. Ще бъдат проверявани обекти, предлагащи риба и рибни продукти във връзка с наближаващия християнски празник Никулден. Това разкри за Радио Стара Загора д-р Радка Манолова – началник-отдел “Контрол на храните” в ОД на БАБХ – Стара Загора. Проверките ще продължат до празничния 6 декември включително. На засилен контрол подлежат обекти за производство и търговия на риба като складове за търговия на едро, тържища, пазари, както и обекти за търговия на дребно и такива за пържене на риба. „Ще акцентираме на документите за произхода и безопасността на рибата, спазване на изискването за идентифицирането, както и съхранението и срока на трайност“, подчерта д-р Манолова.

12 са инспекторите в отдел „Контрол по храните“ към БАБХ – Стара Загора. Агенцията разполага със свои екипи във всички останали общини в областта. При проверките ще присъстват представители на Изпълнителна агенция „Рибовъдство и аквакултури“. Контролните органи ще обръщат внимание на незаконната продажба на риба. Ако такива нарушители бъдат констатирани, то те ще бъдат санкционирани, а рибата изземвана. В почивните 5 и 6 декември Агенцията е предвидила дежурни инспектори, които ще приемат сигнали и жалби на граждани.

Във връзка с пандемията от коронавирус Агенцията по храните ще продължи да следи за спазване на противоепидемичните мерки от търговските обекти. БНР

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com